Valta & Vastuu on uudenlainen verkkojulkaisu: kahdeksan kertaa vuodessa julkaistaan perinteistä aikakausilehteä vastaava kokonaisuus. Tarjolla on tuhti paketti ajankohtaisia asioita, tutkittua tietoa ja punnittua puhetta – teemoina hyvä hallinto, yritysvastuu, riskit ja niiden hallinta sekä auditointi. Tyypillinen lukijamme työskentelee organisaationsa hallituksen ja ylimmän johon tukena, tai on muutoin kiinnostunut päätöksentekoon ja vastuunkantoon liittyvistä asioista, julkisella tai yksityisellä sektorilla.

Valta & Vastuu -lehteen kirjoittavat alansa huippuasiantuntijat ja lehden teemoihin erikoistuneet journalistit, joita on tässä ilmaisessa näytenumerossa mukana yhteensä seitsemän. He ovat kirjoittaneet neljätoista juttua: asiantuntija-artikkeleita, henkilökuvia, reportaaseja ja kolumneja.

Yritysoikeuden professori Janne Ruohonen käsittelee sote-rintamallakin sapeleiden kalistelua ja kiihkeitä kannanottoja herättänyttä aihetta: kunnan toimintojen yhtiöittämistä, sen uhkia ja mahdollisuuksia, työkaluja ja vaatimuksia omistajaohjaukselle ja hyvälle hallinnolle.

Yritysvastuun kehittämisen konkari Mikael Niskala tekee selkoa uudistettujen SASB-raportointistandardien saloista, ja piirtää jatkumon liiketoiminnan tulosten ja kestävyyskysymysten välille.

Paratiisin paperit -tietovuotoa pohditaan kahdessa artikkelissa. Asiallisesti ja objektiivisesti, ilman skandaalinhakua, konnajahtia, herravihaa tai kateuden katkeraa kalkkia. Ilona Halla johdattaa sisäisen tarkastajan paratiisin porteista sisään ja auttaa kollegaa pahan tiedon puun antimien pureskelussa. Elina Haapamäki taas haastattelee Timo Rothoviusta, Vaasan yliopiston laskentatoimen ja rahoituksen professoria ja Osakesäästäjien Keskusliiton puheenjohtajaa tietovuodon syistä ja seurauksista.

Viestintäasiantuntija Pasi Kivioja kertoo, miten Helsingin Sanomain Säätiön vaikuttavuutta arvioitiin. Auditoinnin ammattilaiset löytänevät Viestintäluotsin Oy:n kehittämästä, säätiötoiminnan geneerisestä arviointikehikosta paljon tuttua niin tavoitteiden, kohteiden, menetelmien kuin tulostenkin osalta.

Allekirjoittaneen juttuja on peräti kahdeksan: ne on valittu vuosina 2012 – 2015 Balanssi-lehteen kirjoittamieni juttujen joukosta. Mukana on koti- ja ulkomaisia henkilökuvia ja reportaaseja sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta: yrityksistä, järjestöistä ja säätiöistä. Juttujen aiheet ovat ajankohtaisia edelleen.

Tietoturvan ammattilainen Erkki Mustonen kirjoittaa ensimmäisen V & V -kolumnin. Hän puhuu tiedosta taskussamme, tuosta pyytämättä ja yllätyksenä alati virtaavasta vuosta. Mitä sen kanssa pitäisi tehdä?

Kolumneja, samoin kuin ajankohtaisia uutisia julkaistaan myös numeroiden välillä. Varsinaiset numerot on varattu syvälliselle journalismille – artikkeleille, analyyseille, esseille, henkilökuville ja reportaaseille, joissa on mukana laadukkaita kuvia sekä linkkejä tekstien taustoihin ja tiedon lähteille.

Valta & Vastuu erikoistuu juttuihin, joissa on paljon purtavaa ja runsaasti tietoa, jota päätöksentekijät ja heidän tukitiiminsä – tuo englanninkielisten lyhenteiden mukaan C-suiteksi ristitty joukko – voivat käyttää vaativan työnsä, vallankäytön ja vastuunkannon, tukena ja lähtökohtana.

Palaute ja ehdotukset kiinnostavasta sisällöstä ovat tervetulleita. Twiittaa kommenttisi tunnuksella @ValtajaVastuu tai @Juttutalo, tai lähetä sähköpostia osoitteeseen valta.vastuu@juttutalo.fi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita tähän
Nimi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.