Viime vuonna joulun alla julkaistiin ensimmäinen Valta & Vastuu -verkkolehti. Uuden ammattilehden perustajaa ja päätoimittajaa (allekirjoittanutta) jännitti esikoisen syntymän viime hetkillä melkein yhtä paljon kuin ainoan lapsen syntymän alla.

Molemmissa hankkeissa kävi lopulta hyvin, vaikka vastoinkäymisiä riitti vähintäänkin riittävästi. Tammikuussa markkinoimme ja mainostimme Valta & Vastuu -lehteä paljon, mutta tilauksen tekoon ei talon tekniikka vielä taipunut. Toisen numeron valmistelun loppumetreillä iski influenssa, ja heti kohta keuhkokuume, molemmat samaan kohteeseen. Jutut saatiin silti eetteriin, mutta aika vähin äänin.

Alkukankeudesta huolimatta Valta & Vastuu on löytänyt lukijansa ja sen twittertili @valtajavastuu seuraajansa

Vallan ja vastuu teemat ovat ajankohtaisia aina, ja juuri nyt esimerkiksi #metoo -ilmiö on nostanut ne näkyväksi ja kiivaaseen keskusteluun. Hyvä hallinto – viisas vallankäyttö, päätöksenteko ja johtaminen – ja vastuullisuus ovat asioita, joita niin yritysten kuin julkisorganisaatioidenkin keskeiset sidosryhmät vaativat. Erityisesti sijoittajat, asiakkaat ja työntekijät odottavat yrityksiltä vastuuta oman toiminnan lisäksi ihmisistä, ympäristöstä ja yhteiskunnasta.

Riskien hallinta, sisäinen valvonta ja tarkastustoiminta ovat välttämättömiä digiajan kyberviidakoissa kuljettaessa. Etenkin kun vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää päivä päivältä enemmän. Ilman riskiä ei synny uutta eikä tulosta, siksi niiden hallinta on tärkeää kaikilla organisaation tasoilla. Valvonta varmistaa tavoitteiden saavuttamisen, silti se koetaan usein turhaksi ja vastenmieliseksi osaksi johtamisessa. Tarkastuksen tavoite taas on tutkia, että kaikki edellä mainitut tehtävät ovat tasapainossa

Päätöksentekijät, vallankäyttäjät ja vastuunkantajat ovat paljon vartijoina. Hyvät neuvot ovat tarpeen, ja monesti myös kalliit. Tällä kertaa hinta ei ole haittana, Valta & Vastuu -julkaisun vuosikerta maksaa halvimmillaan 30 euroa lukijaa kohden.

Lehden kaksi ensimmäistä numeroa (1/2017 ja 1/2018) ovat kaikille ilmaisia, kolmanteen (2/2018) pääsee käsiksi tilaamalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita tähän
Nimi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.