Riskiblogin ensimmäisiä julkaisuja työstettiin kuumeisesti noin vuosi sitten. Blogia valmisteli kaksi riskienhallinnan, governancen ja strategisen suunnittelun ammattilaista – luovan määrätietoisuuden ja kofeiinin voimalla – Helsingin keskustan kahviloissa ennen aamukahdeksaa. Tavoitteena oli luoda uudenlainen kanava, joka mahdollistaisi omien ammatillisten näkemysten esiin tuomisen ja keskustelun muiden Suomen riskienhallintayhteisön osaajien kanssa.

Tavoitteen tähänastiseen toteutumiseen olemme tyytyväisiä: blogi on herättänyt paljon mielenkiintoa, olemme saaneet lukijoita jotka kokevat sisällön ammatillisesti mielenkiintoisena ja antoisana, ja olemme itse päässeet osallistumaan moniin keskusteluihin meille lähellä sydäntä olevasta aiheesta.

Riskiblogin perusajatus kiteytyy kirjoittajiensa Laura Noukan ja Outi Niemisen näkemykseen siitä, että riskienhallinnan tulisi olla yritysjohdon merkittävimpiä päätöksenteon tukielementtejä. Sen tulisi olla osa liiketoiminnan suunnittelua ja toteutusta, strateginen tavoitteiden mahdollistaja. Liian usein riskienhallinta jää vuosittain suoritettavaksi, arjesta irralliseksi harjoitukseksi. Blogissamme käsittelemme teemoja, joilla tästä sudenkuopasta päästään pois.

”Liian usein riskienhallinta jää vuosittain suoritettavaksi, arjesta irralliseksi harjoitukseksi”

Niin kuin riskienhallinnan prosessien ja työkalujen, tulee riskibloginkin kehittyä jatkuvasti. Valta & Vastuu -verkkojulkaisun lukijana pääset seuraamaan lähietäisyydeltä tätä kehitystä. Riskiblogi aloittaa yhteistyön V&V Median kanssa: julkaisemme vuoden mittaan neljä videoblogipostausta vain Valta & Vastuun tilaajille. Vlogien lähtökohtana ovat Riskiblogissa käsitellyt teemat ja ensimmäisessä, lehden maaliskuun numerossa julkaistavassa videossa, pohdimme mitä riskienhallinta oikeastaan on. Asia on mielestämme käsittelemisen arvoinen, sillä eri toimialoilla ja organisaation tasoilla termi ”riskienhallinta” saa hyvin erilaisia merkityksiä ja painotuksia.

Videoblogissa tarkastelemme riskienhallintaa eri näkökulmista, ja huomioimme myös lehden tilaajilta tulevan palautteen ja aihe-ehdotukset. Yksi tärkeä motivaation lähde tekemisellemme on halu oppia jatkuvasti uutta, joten otamme mielellämme vastaan haasteita käsitellä myös meille vieraampia riskienhallinnan osa-alueita ja sitä kautta oppia yhdessä.

Outi Nieminen tietää aika paljon strategiasta, johtamisesta ja GRC-kentästä. Hänellä on kokemusta riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan järjestämisestä ja toteuttamisesta monenlaisissa yrityksissä. Nieminen työskentelee yhtäältä perheyrityksen toimitusjohtajana ja toisaalta riskienhallinnan ammattilaisena, tällä hetkellä riskienhallinnan strategisoimiseen keskittyneenä Risk Managerina finanssialalla. Outi on Innostuja, joka haluaa kehittää ja saada aikaan. Kesäkaudeksi hän katoaa metsään kartan ja kompassin kanssa.

Laura Noukka on ajautunut riskienhallinnan pariin heti työuransa alussa ja hänelle on kertynyt kokemusta sen kaikilta tasoilta. Tällä hetkellä Noukka työskentelee riskienhallintakonsulttina F-Securen Cyber Security Services -yksikön Tietoturvan johtamisen ja Riskienhallinnan praktiikassa, jossa työtehtävät painottuvat riskienhallinnan ja tietosuojan toimeksiantoihin. Riskiblogin myötä työ- ja vapaa-ajan kiinnostuksen kohteet sekoittuvat iloisesti keskenään. Laura on Aamuvirkku, jonka treenit on usein tehty ennen kuin muut edes heräävät. Illalla hän viihtyy mieluiten keittiössä uusien ruokakokeilujen äärellä.

JAA
Edellinen artikkeliPuritanismin peikko piilottelee #metoo-virtojen pinnan alla
Seuraava artikkeliIn search for the meaning in internal auditing
Laura Noukka ja Outi Nieminen
Outi Nieminen tietää aika paljon strategiasta, johtamisesta ja GRC-kentästä, yhtäältä perheyrityksen toimitusjohtajana ja toisaalta riskienhallinnan ammattilaisena, tällä hetkellä strategiseen riskienhallintaan keskittyneenä Risk Managerina finanssialalla. Laura Noukka on ajautunut riskienhallinnan pariin heti työuransa alussa ja hänelle on kertynyt kokemusta sen kaikilta tasoilta. Tällä hetkellä Noukka työskentelee riskienhallintakonsulttina F-Securen Cyber Security Services -yksikön Tietoturvan johtamisen ja Riskienhallinnan praktiikassa, jossa työtehtävät painottuvat riskienhallinnan ja tietosuojan toimeksiantoihin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita tähän
Nimi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.